Dfef inn i pinsevegelsen

 

LED23 12. - 14. januar 

 

 DFEF`s menigheter inn i Pinsebevegelsen

Denne helgen er 1.300 ansatte og frivillige ledere i Pinsebevegelsen samlet til konferansen LED23 i Lillestrøm. En av begivenhetene var at en rekke menigheter fra De Frie Evangeliske Forsamlinger ble ønsket velkommen inn i bevegelsen fredag kveld.

– Det som har skjedd i kveld, hvor vi har markert dette på LED-konferansen, er jo egentlig bare en konkretisering av noe som har holdt på i mange år. Mange av våre menigheter har søkt inspirasjon og utdannelse innenfor Pinsebevegelsen. Vi har opplevd at vi står hverandre veldig nært. Det er egentlig en ti år lang prosess som har sprunget ut i dag. Det oppleves som en veldig god markering i dag, sier Arve Bækkelund til Verdinytt.no.

Han er leder for misjons- og hjemmeutvalget, som er organet som leder fellestiltakene i menighetsbevegelsen De Frie Evangeliske Forsamlinger (DFEF).

Pinsebevegelsen og DFEF har levd parallelt siden pionerene T.B. Barratt og Erik Nordquelle skilte lag i starten av 1900-tallet. De har sterke likhetstrekk i både lære, betoning og organisering. Bækkelund forteller at mange i dag spør hva som egentlig er forskjellen på de to.

– Altså, jeg har vært pastor i Pinsebevegelsen i 15 år og nå har jeg vært pastor i Frie venner i 12 år, og ja, jeg har teologisk utdannelse, men jeg klarer ikke finne noen veldig klare forskjeller. Noen vil sikkert si at det historisk sett var to forskjellige bevegelser, men i dag er de vokst sammen. Spesielt blant ungdommene våre, så finnes det ingen forskjeller, sier han.

– At vi kan gå sammen som en bevegelse, stå skulder til skulder, for de nye generasjonene, det føler jeg veldig godt.

Kilde: Verdinytt.no 

 

Følg oss på facebook - Betania Åseral

 

Kontakt oss

Betania Åseral
Gardsvegen 31
4540 Åseral 

Mobil 957 02468

 

 

Powered by Cornerstone